Част от процеса

Спомняте ли си часовете по „Труд и техника“ в училище? Там ни учиха да майсторим с ръце… и с въображение. Няма нищо по-хубаво от това да започнеш от нулата и да направиш нещо, което не съществува материално, и то само с помощта на собствените си ръце и налични материали. Така процесът е напълно затворен, защото всичко зависи от теб самия.
За да Ви направим част от изпълнението на един наш проект, ще Ви разкажем как започна всичко.
Когато приключихме зимната кампания по производство на фирмени тефтери за нашите клиенти, решихме да отделим малко време и за себе си. След няколко месеца на срещи с различни хора, подготовка на дизайн и следене на целия печатен процес бяхме сигурни, че искаме да направим нещо по-различно.
Всичко започна с едно обикновено цветно въже. Да, въже! Защо да е метална спирала- нека го направим различно. Да закрепим тяло и корица с въже… Което сами да зашием.
Да, както сами предполагате ние не сме шивачи и когато се захванахме за тази идея все още нямахме никаква представа как наистина ще го направим. Набавихме си материали и след няколко часа усилено въртене на иглата и поредица неуспешни опити в крайна сметка стигнахме до един добре скрепен и забавно изглеждащ тефтер. Това беше само началото на идеята, а за да я разгърнем изцяло ни трябваше и една оригинална корица. За да избягаме съвсем от стереотипа на твърдата хартиена обложка, се сдобихме с мек, синтетичен филц в най-различни цветове, с който скрепихме тялото.
А логото? Всичко се случи съвсем в реда на нещата – щом имаме меки корици, ръчно зашити – идея съвсем далечна от печата – просто продължихме до край и бродирахме логото директно върху синтетичния филц.
Надяваме се, че за пореден път ще изненадаме клиентите си с подарък, който излиза ивън рамките на стандартното.
А нас ни чакат още няколко часа в рязане, скрепване и шиене, което, няма да крием, се оказа доста приятно занимание за целият ни колектив.
За финал бихме искали само да вметнем идеята, която се роди докато изработвахме тефтерите: да ги раздадем на клиентите си на части – корица, тяло, игла и конец, които сами да си сглобят вкъщи. Бързаме да успокоим, че единодушно отхвърлихме този вариант и скоро може да ви зарадваме с напълно готова продукция!

Posted on 9th March 2015 in Crew, Fun

Share the Story

About the Author

Надежда е завършила Международни икономически отношения в УНСС и е човекът, който следи всички наши клиенти да са щастливи.

Leave a reply

Back to Top